Vem har sagt att en bokhylla endast är till för att förvara böcker i? Användningsområdet för dessa praktiska hyllor är faktiskt enormt mycket större än så och man kan variera dem i all oändlighet. Det vanligaste är dock att man inte ens tänker på att bokhyllan också kan vara en snygg del av inredningen istället för att enbart vara en avställningsyta för böcker. De har dessutom en förmåga att fyllas upp till bristningsgränsen med saker som inte får plats någon annanstans. Men med lite inspiration och kreativitet kan man arrangera om sin bokhylla så att den blir en fin detalj i ens hem.

Det första man ska tänka på är att det inte måste vara böcker i en bokhylla bara för att det heter så. Man kan lika gärna ha en bokhylla i köket för att förvara burkar och porslin i till exempel. Sakerna som ställs i hyllan bör också placeras ut efter färg och form och organiseras på ett sätt som ger symmetri. Ett foto på canvas kan också bli snyggt i en bokhylla, tillsammans med andra tavlor. Detta kan man hitta på till exempel https://sumopix.com/se/foto-paa-canvas

En bokhylla blir också perfekt som rumsavdelare. Om man till exempel bor litet och har ett kombinerat sovrum och vardagsrum kan man använda en lite större bokhylla för att dela av rummet. Det är inte bara ett effektivt sätt att förvara saker på utan ger också känslan av att man får en extra vägg och ett separat sovrum. Om man inte vill att det ska bli för mörkt kan man välja en bokhylla som är öppen och går att se igenom. Var beredd på att experimentera en hel del för att skapa en bokhylla som är inredd på ett sätt som ser bra ut. Ofta krävs det att man justerar om innehållet lite innan det passar in.